Érdekességek a swarovski kristályokról.

Érdekességek a swarovski kristályokról.
Napjainkban, közel 120 országban van jelen a Swarovski cég. Világszerte ismert és egyben elismert is, a meseszép ékszereket és órákat készítő vállalat. A Swarovski márkanév mára egybeforrt a csillogással, kifinomultsággal és eleganciával. Aki Swarovski ékszert visel, az egy életérzést is kap, hiszen egy olyan közösség részévé válhat, akik e nagy márka termékeit viselik. A Swarovski kövekkel ékesített ékszerek nagyon divatosak napjainkban. Az apró, csillogó kövecskék olyannyira kedveltek, hogy mára már pendrive-ok, tollak, hordozható számítógépek, mobiltelefonok, ruhadarabok, valamint autók is megjelentek Swarovski köves díszítéssel.

De mi is az a Swarovski kő? A Swarovski kristályokat a készítés során speciális lézeres technikával darabolják szét. A precíz vágásnak, valamint a tökéletes alapanyagnak köszönhetően, igen magas minőségű ólomkristályokként tekinthetünk a Swarovski kövecskékre. Napjainkban a legnépszerűbb Swarovski kőnek az áttetsző fényűeket tekinthetjük, ám emellett nagyon kedveltek a színezett kövecskék is. A színtelen, áttetsző csillogású köveket általában még csillogóbbá teszik az által, hogy a gyártás során egy aprócska ezüstös színű réteget ragasztanak fel a kövek hátsó felére. A Swarovski kövekkel ékesített ékszereket két csoportra lehet felosztani. Vannak azok az ékszerek, amelyek teljes mértékben a Swarovski gyárában lettek előállítva. Ez azt jelenti, hogy az ékszer fém részeit is a Swarovski gyárban készítették el. Ezeket az ékszereket a magasabb árról, valamint a sötétkék, hattyú mintájú díszdobozról lehet felismerni. Emellett vannak azok az ékszerek is, amelyek fém részeit más gyártók készítik el, ám az ékszerben lévő kövek Swarovski kristályok. Eme ékszerek szépsége is lenyűgöző, ám áruk némileg alacsonyabb, mint a teljes mértékben Swarovski ékszereké.

A Swarovski ékszerek különböző méretben és formában készülnek el, hogy mindenki megtalálhassa a számára legtökéletesebb darabot. Az aktuális divatnak megfelelő, elegáns és csillogó, vagy éppen fiatalos és üde darabok is megtalálhatóak az évente két alkalommal piacra dobott kollekciókban. A Swarovski ékszerek különböző színekben és szettekben szerezhetőek be, hogy mindig olyat viselhessünk, ami éppen a megjelenésünkhöz passzol. A legkeresettebb Swarovski ékszerek közé sorolhatjuk a különböző ékszer szetteket, nyakláncokat, karkötőket, gyűrűket, brossokat, valamint az apró kövekkel kirakott fülbevalókat is. A Swarovski kínálatában ezek mellett megtalálhatóak még a kristályokkal ékesített medálok is, amelyek szintén nagyon kedveltek a hölgyek körében. A Swarovski cég hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt 152 évben. A vállalat ugyanis, az 1862-es esztendő óta létezik. Akkoriban Daniel Swarovski volt az, aki édesapja nyomaiba lépve, kristálycsiszolóként kezdett el dolgozni Csehországban. A rendkívül kreatív és fiatalos lendülettel megáldott Daniel szakmája kiemelkedő szakemberévé vált, aki messze földön híres lett. Swarovski volt az, aki forradalmasította a kristályok megmunkálásának folyamatát, hiszen ő volt az, aki kifejlesztett egy újfajta kristályvágó gépez. Daniel Swarovski a divatvilág számára is új korszakot tudott nyitni, hiszen csillogó kövecskéi új lehetőségeket kínáltak a ruha és ékszertervezők számára is. Napjainkban, a Swarovski kristályok gyártásával továbbra is a családi vállalkozás jogutódja foglalkozik. A Swarovski ékszerek igen nagy értéket képviselnek, így nem meglepő az, hogy világszerte a nők kedvencévé vált. Értékálló, örök, időtálló darabok, amelyek viselése presztízst és különleges érzést ad.